Advertisements
Browsing Category

Zonë letrare

Fryma jeme e e Hanës *Poezi

Paska hanë n’qiellin e errët. Edhe oksigjeni k’tu asht sa me marrë frymë. N’këtë tokë, n’dritën e hanës paska dhe me ec, me rrugëtu. Veç mendjes krejt trupi asht mpi e mendja m’duket që ka humb n’veti, mu si unë. Fryma m’asht ranu’…

Qyteti me shumë qen #Poezi

Ky qytet ka ndofta mijëra qen,- Veç rrugica ime ka dyzet!- Po mërzitem shumë e keq më vjen, Se ka qen dhe s'ka asnjë poet. Ah,sikur nga qentë veç një qen Për çudi të kthehej në poet, Sinqerisht,o miqtë e mi,ju them S'do ta kishte…

DRITËRO AGOLLI: VARGJE DEDIKUAR SADIJES

E dashur Sadije, Të dua si jetën time, madje edhe më shumë Dëshiroj sinqerisht që unë të vdes dhe ti të jetosh Unë edhe i vdekur do të ndjek Për të parë buzëqeshjen tënde Megjithëse kjo buzëqeshje, Brenda errësirës së varrit nuk duket…

MUSINE KOKALARI: T’ISHA NJË LULE…

“T’ isha një lule–lule are, e vogël dhe me erë. Të çelnja në pranverë dhe në vjeshtë të vishkesha në vetminë t’ime. T’isha një lule vjollce në mes të ferrave. Të qëndroja e fshehur, e pa dukur dhe një ditë të zbulohesha prej duarve të…

Nostalgjia *Poezi

vendlindjen kozmike n’rrugë t’bardhë mbush plot brenga ai s’mund t’a vështroj si fqinjën Andromeda ofshau n’heshtje sa gjithë nata u shtang si t’mërguarit n’Mars kur ikën larg e më larg e lakohen n'formë t'saj ©gjyle-julie…

KUR FLAS *Poezi

Kur flas për vajzat fjalët i bëj këngë. Kur flas për dashuri fjalët i bëj puthje. Kur flas për miqësi fjalët i bëj besnikëri. Kur flas për luftën fjalët i bëj për Liri. Kur flas për atdheun fjalët i bëj mburojë. Kur flas…

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close